miercuri, 29 decembrie 2010

As dori sa adopt o pisica

Te-ai hotarat sa adopti o pisica,te gandesti de luni intregi la ideea de a avea o pisica in casa,care sa iti toarca moale la ureche,sa iti umple sufletul si casa de bucurie,si sa se cocoloseasca langa tine.Minunat dar  ,inainte de a lua o pisica drept animal de companie ar trebui sa te opresti cateva minute si sa iti pui cateva intrebari foarte importante.
Cand te hotarasti sa primesti o pisica in viata ta,te-as sfatui sa  gandesti pe termen lung.Este foarte probabil ca aceasta pisica sa fie prezenta in viata ta 16-17 ani.Trebuie sa tii cont de  ce fel de viata duci,ce tip de personalitate ai,deoarece noua pisica sau pisicuta trebuie sa se potriveasca stilului tau de viata.
Ti-ai dori o pisica activa,sociabila,jucausa,cu care sa poti vorbi?Sau preferi o pisica linistita careia sa ii placa sa se cuibareasca in bratele tale?Iti doresti un puiut jucaus?Gandeste-te daca ai timp suficient si rabdare pentru nazbatiile unui pisoi tanar,plin de energie?
Fii atenta la caracterele raselor daca iti doresti o pisica cu pedigree.Daca iti doresti cu tot dinadinsul o pisica,fie ea si rasa comuna,vei fi recompensata cu o prietena loiala.Indiferent de calitatile pe care le doresti de la pisica ta,de un lucru poti fii sigura:ea te va alege pe tine,nu tu pe ea.
Daca esti cinstita in legatura cu dorintele si necesitatile tale,vei gasi prietenul-prietena perfecta pentru tine.
Ai adoptat pisica,ai adus-o in locuinta,primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa o duci la veterinar,pentru vaccinare si inlaturarea parazitilor interni si externi.
Un alt lucru foarte important este cumpararea unei litiere incapatoare(tine cont ca pisoiul va creste),si a unui saculet cu nisip de la petshop,sau supermarket.Materialul absorbant poate fi simplu,sau prevazut cu absorbant de miros(pe baza de bicarbonat).Pisicile sunt foarte pretentioase,daca litiera le miroase dezagreabil,s-ar putea sa ai neplacerea de a vedea ca pisoiul nu mai foloseste litiera si isi face nevoile prin colturile casei.
De asemenea amplasarea litierei este foarte importanta.Noi am ales baia,din motive bine intemeiate,principalul lucru de care am tinut cont este faptul ca pisica atunci cand sta in litiera si isi face nevoile trebuie sa aiba vedere asupra usii de intrare in camera(astfel se va simti in siguranta).
Daca ai adoptat un pisoi,care nu a fost obisnuit cu litiera si nisipul,iti lua 1-2 zile sa il obisnuiesti.Il urmaresti,si cand face prima oara in casa,stergi cu hartie higienica,duci hartia in litiera,si ii dai cu labuta prin nisipul din litiera.Procedezi delicat,evitand miscarile bruste care sa il sperie.Prima data cand foloseste litiera,recompenseaza-l ,lauda-l,alinta-l.Va intelege imediat ca a facut un lucru bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu