marți, 4 ianuarie 2011

Eliminarea petelor si a mirosurilor

Desi unii detergenti profesionali sunt considerati a fi arme veritabile impotriva petelor sau mirosurilor,din pacate,uneori nu reusesc decat sa mascheze temporar mirosurile de voma,fecale,urina de pe covoare.In plus,acesti compusi bogati in azot si carbon pot atrage si colonizarea covoarelor patate cu bacterii.
Unele persoane incearca indepartarea petelor cu otet sau detergenti,dar nu reusesc decat sa inteteasca mirosul si constata ca pata persiste.
Deasemenea nici aparatele pe baza de vapori nu sunt eficiente pentru petele de pe covoare,in ciuda reclamelor.Ele indeparteaza murdaria,dar caldura fixeaza petele in fibrele covorului,iar mirosul nu este indepartat.
Cel mai important lucru este sa incercam sa indepartam petele cat sunt proaspete.Urina se absoarbe tamponand cu hartie absorbanta,sau servetele,carpe,prin presare,pana umezeala galbuie nu mai apare pe servetel.Sa incercam sa evitam a freca ,pentru ca urina va patrunde intre fibre.
Mirosul se neutralizeaza cu detergenti pe baza de enzime,care se lasa sa actioneze local pana la cateva ore.
Pentru a curata petele se utilizeaza bicarbonat de sodiu si apa rece,nu calda.Pentru lenjerii,in cuva masinii de spalat se introduce jumatate de kilogram de bicarbonat,si se spala la un program de apa rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu